Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'ndan Türk Kızılayı'na destek

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'ndan (MHGF) Türk Kızılayı'na destek


Moda ve Hazır Giyim Federasyonu'ndan Türk Kızılayı'na destek

Türk Kızılayı ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak adına işbirliği protokolü imzaladı. İşbirliği protokolünü Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk imzaladı.

Afet ve Kan Hizmetlerinin yanı sıra yurt çapına yayılmış 700’e yakın şubesiyle 7 gün 24 saat sosyal yardım çalışmaları da yürüten Türk Kızılayı, ihtiyaç sahiplerinin sorunlarına daha hızlı çözümler oluşturabilmek için yeni bir işbirliğine daha imza attı. İşbirliği protokolüne imza atan Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Kızılay’a belirli periyotlarda giyim bağışında bulunacak.

“Daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için çabalıyoruz”

Türk Kızılayı olarak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için çaba harcadıklarını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, “İmzalamış olduğumuz bu protokolle öncelikle Suriyelilere giyim malzemesi ulaştıracağız. Suriyelilerin ne kadar ihtiyaçları varsa devletimiz ve Türk Kızılayı tarafından karşılanıyor. Bizim amacımız, Kilis kampı dışındaki Suriyelilere de yardım etmek. Bu protokolle kamp dışındaki ihtiyaç sahibi Suriyelilere daha fazla giyecek temin edileceğiz.” dedi.

“Her yıl Kızılay’a katkı sağlayacağız”

Kızılay'ın Öncüpınar Kampı için geçen ocak ayında 50 bin parçalık ürün ile yardımda bulunduklarını ifade eden Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de, “Bu kampta Tayvan'dan destek alarak, Tayvanlı dostlarımız ve üreticilerimizle birlikte topladığımız, çocuk giysilerinin ağırlıkta olduğu giysi desteği yapmıştık. Her yıl tekrarlanması için bugün burada bu imzayı atıyoruz ve şubatta yine desteğimizle Kızılay’a katkı sağlayacağız. Kamp dışındaki Suriyelilerin ciddi anlamda ihtiyaçları, yiyecek, giyecek, barınma ve korunma sorunları olduğunu görüyoruz. Bunun için Kızılay'dan lojistik destek rica ettik, onlar da kabul etti. 24 derneğimizle beraber her yıl geleneksel olarak ihtiyaç duyulduğu an değil ihtiyaç duyulmadan önce giysi ve kan kampanyaları düzenlemeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı Etimesgut Yerleşkesine gelen Moda ve Hazır Giyim Federasyonu heyeti, Yerleşim Sistemleri Üretim İşletmesini de yerinde inceledi.