MHGF’nin iftarında birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi

MHGF’nin iftarında birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi

Tekstil, hazır giyim, moda, deri ve deri konfeksiyon alanında Türkiye genelinde 23 sektörel ve bölgesel derneği temsil eden çatı kuruluşu MHGF’nin iftar yemeği 2 bin iş insanının katılımıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Federasyona bağlı sekiz İstanbul derneğinin ev sahipliğini yaptığı organizasyonda konuşan MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, ülkenin, sektörün ve iş dünyasının zenginlikleri ve renklerinin bir araya geldiğini belirterek, “Bu salonda sergilenen birlikteliğin, kardeşliğin ve barışın tüm ülkemize ve İslam dünyasına örnek olmasını diliyorum” dedi.

TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu, “Terörün bittiği ve kardeşliğin galip geldiği bir ülke diyorum”

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu ise yaptığı konuşmada, bir yandan ülkenin ekonomisine katma değer sağlarken, diğer taraftan ülkenin en büyük sorunu olan işsizliğe en önemli çözüm noktası olan  MHGF’nin yaptığı işi ibadet olarak gördüğünü kaydetti. Kadooğlu, “Bir an önce barışın, sevginin ve huzurun üstün geldiği, terörün bittiği ve kardeşliğin galip geldiği bir ülke diyorum” diye ifade etti.

İTHİB Başkanı Gülle: “Çok güzel bir sivil toplum dayanışması gösteriyorsunuz”

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, MHGF’nin iftar yemeğinin bugüne kadar bir sektörel sivil toplum örgünün yapmış olduğu en büyük iftar organizasyonu olduğuna dikkat çekerek, “Burada çok güzel bir Ramazan resmi oluşturuyorsunuz, çok güzel bir sivil toplum dayanışması gösteriyorsunuz, çok güzel bir tekstil sektörü gücü gösteriyorsunuz” diyerek MHGF ve emeği geçenleri kutladı.

Umut Oran:, “Tekstil ve hazır giyim, sosyal barışı yaratan bir sektör”

Daha sonra kürsüye gelen tekstil ve hazır giyim alanında ulusal ve uluslararası birçok görev almış, eski sektör mensubu ve siyasetçi Umut Oran, Türkiye’nin ve dünyanın zor bir durumdan geçtiğini belirterek tekstil ve hazır giyimin terör belasına panzehir olan, iş ve aş üreten, sosyal barışı yaratan bir sektör olduğunu vurguladı.

MHGF’nin iftar organizasyonuna katılan İstanbul dernekleri adına bir konuşma yapan Örme Sanayicileri Derneği (ÖRSAD) Başkanı Fikri Kurt da birlik ve beraberliğe dikkat çekti.  Gecede ünlü televizyoncu Cem Seymen de küresel rekabette Türkiye’nin konumunu rakamlarla ortaya koyan bir sunum gerçekleştirdi.

Gece, yöresel sanatçıların yurdun dört yanından seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Devamı..
Tayvanlılar ve MHGF üyesi derneklerden Suriyelilere insani yardım

Tayvanlılar ve MHGF üyesi derneklerden Suriyelilere insani yardım

Türk Kızılayı Merter Şubesi’nin desteğiyle Kilis Konaklama Tesisi’nde gerçekleştirilen organizasyonda, çocuk montu, kadın kıyafeti ve benzeri kışlık kıyafetlerden oluşan yaklaşık 15 bin parça giyim eşyası ihtiyaç sahibi Suriyelilere dağıtıldı.

Konaklama tesisinde her ailenin ihtiyacına göre hazırlanan giysiler, Kilis Vali Yardımcısı Mustafa Ünver Böke, MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Hüseyin Öztürk, Ankara’daki Taipei Ekonomik ve Kültür Misyonu Temsilcisi Yaser Tai-Hsiang Cheng, PENKON Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haskaya, STUF United Fund İcra Müdürü Yi-Miao Huang, Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Can, Merter Şube Başkanı Ercan Tan ve İstanbul Taiwan Trade Center Müdürü Suna Chan ve Türk Kızılayı yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonla dağıtıldı.

Kilis Vali Yardımcısı Mustafa Ünver Böke konuşmasında, Türkiye’deki Suriyelilere ve bu yönde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Böke, Tayvanlı konuklara yardımlarından ötürü, MHGF’ye de sağladığı koordinasyon için teşekkür etti.

MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk de yardımda bulunan STUF United Fund’a ve MHGF Üyesi derneklere teşekkür etti. Öztürk ayrıca Türk Kızılayı ailesine ve sağladığı destekten ötürü Türk Kızılayı Merter Şubesi Başkanı Ercan Tan’a, organizasyona katkılarından dolayı PENKON Başkanı Mehmet Haskaya’ya da teşekkür etti.

Heyete Türkiye’de yaşayan Suriyeliler ve konaklama tesislerinde verilen hizmetler hakkında sunum yapıldı, toplu yaşam alanları ile sosyal tesisler gezdirildi.

Programın sonunda heyet, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’yı da ziyaret etti. Kaya, Kilis’in nüfusunun 80 bin olduğunu kayderek, Kilis olarak 120 bin Suriyeli mülteciyi ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kilis’in Türkiye’deki en büyük göç nüfusuna sahip il olduğunu belirten Kara, “Biz Suriyeli vatandaşlarımız için elimizden gelen desteği veriyoruz. Sizlere de verdiğiniz bu destek için teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde Suriyeli vatandaşlarımız kışlık giyimlerini halletmiş olacaklar. İnşallah herkes sizin gibi Suriyeli vatandaşlarımıza destek olurlar" dedi.

Devamı..
Tekstil ve hazır giyimde üniversite ve sanayi işbirliği

Tekstil ve hazır giyimde üniversite ve sanayi işbirliği

Her ay bir üye derneğinin ev sahipliğinde Türkiye’nin farklı bölgelerinde yönetim kurullarını gerçekleştiren MHGF’nin Kasım ayındaki durağı Gaziantep oldu. Üye dernek PEN-KON’un ev sahipliğinde GSO’da gerçekleştirilen MHGF Yönetim Kurulu’nda önemli bir adım atılarak Gaziantep Üniversitesi ile üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde bir protokol imzalandı. Protokolü MHGF adına Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Gaziantep Üniversitesi adına Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür ve PEN-KON adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haskaya imzaladı.

MHGF Başkanı Öztürk: “Bilimi sanayiyle buluşturmalıyız”

MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, üniversitelerin hayatın vazgeçilmezi ve bilim yuvaları olduğunu kaydederek, “Bilimi sanayiyle buluşturmak gerekiyor. Ülkemizde KOBİ ve aile şirketleri önemli ölçüde katma değer oluşturuyor.  Federasyon üyesi firmalarımız ağırlıklı olarak bu yapıda ve bunların birçoğu nitelikli işgücü bulamama noktasında sıkıntı yaşıyor” diye konuştu. Öztürk, “Gaziantep’teki meslektaşlarımızın işletmelerinin kapılarını üniversiteye açmaları, öğrencilerle bir araya gelerek kendi hayat hikayeleri dahil, yaptıkları işleri anlatmaları, pratik ile teorinin bir araya gelmesini sağlamaları, stajından, bitirme tezine kadar birçok alanda ortak çalışmalar yapmaları çok önemli” diye kaydetti.

Prof. Dr. Ali Gür: “Bizden beklenen iletişim kanallarını açık tutacağız”

Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür ise Gaziantep Üniversitesi’nin gerek sanayi ile işbirliğini, gerekse toplumla bütünleşmesi açısından hem toplumsal duyarlılık projelerini, hem de üretime katkı sağlayacak insan kaynağını sahaya yansıtma açısından ortak işbirliklerini çok önemsediklerini belirterek, “Üniversiteler sadece fikir üreten değil, bu fikirlerini sanayicilere, iş alanına ve her türlü üretim yapan sektöre pazarlayan ve fikrini onlara ulaştıran bir yapı” dedi. Prof. Gür sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Biz ara insan gücünü, fikrimizi sunarız, sanayicimiz bunu alırlar ve birlikte eşgüdümle hem Türkiye’nin geleceğine, aynı zamanda şehrimizin kazancına büyük bir katkı sağlarız. Biz bu konuda üniversitemizin felsefesine uygun olarak her türlü çabayı sarfetmeye ve aynı zamanda moda ve hazır giyim tasarım noktasında bizden beklenen iletişim kanallarını sürekli açık tutacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum.”

PEN-KON Başkanı Mehmet Haskaya: “Önemli ve önemli bir adım”

PEN-KON Başkanı Mehmet Haskaya da bu işbirliği protokolünün Gaziantep’te sektör açısından büyük ve önemli bir adım olduğunu belirtti.

Abdulkadir Konukoğlu: “Sektörün önü açık”

Sektörün duayeni Abdulkadir Konukoğlu da, MHGF Yönetim Kurulu Toplantısı’nın bir bölümüne katılarak deneyimlerini paylaştı. Sektörün Gaziantep’te ve Türkiye’de gündemindeki konulara değinen Konukoğlu, işadamlarına tavsiyelerde bulundu. Sektörün ekonomi için önemine de değinen Konukoğlu, “Türkiye’nin yüzde 20’si tekstilden para yiyor. İhracatta da katma değerde bir numarayız. Bu yüzden tekstilin önünü açık görüyorum” diye konuştu. 

Devamı..
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu yeni yönetim kurulunu belirledi

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu yeni yönetim kurulunu belirledi

Türkiye’de tekstil, hazır giyim, moda, deri, deri konfeksiyon ve ayakkabı sektöründe 23 sektörel ve bölgesel derneği temsil eden ve alanında tek çatı kuruluşu olan MHGF’nin 4. Olağan Genel Kurulu 3 Haziran 2015 tarihinde İstanbul’da Adile Sultan Kasrı’nda gerçekleştirildi. Delegelerin yanı sıra resmi kurum temsilcileri ve MHGF’nin çözüm ortaklarının da katıldığı Genel Kurul’da Hüseyin Öztürk önümüzdeki üç yıl için daha seçilerek güven tazeledi.

Önceki dönem başkanları ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, bugüne kadar görev alanlara, çözüm ortaklarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Öztürk, Türkiye’nin Mayıs 2015 sonu itibariyle ihracat rakamlarının sevindirici olmadığını belirterek geçtiğimiz yılın Ocak-Mayıs dönemine göre ciddi bir düşüş kaydedildiğine dikkat çekti. Emek yoğun bir sektör olduğu için sürekli fiyat baskısı altında bulunduklarını kaydeden Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnovasyonu, modayı, tasarımı, Ar-Ge’yi artırmak zorundayız. Bunun için ülkemizden çıkan markaları ciddi anlamda destekleyeceğiz ve mümkün olduğunca sektörel kümelenmeleri artırıp bunu tasnif edeceğiz. Kamuda  sektörlerle ilgili yapılan çalışmalarda mutlaka biz de taraf olacağız. Bizim adımıza yetkili olup, sorumluluk almayanlara bu yetkiyi mümkün olduğunca vermeyeceğiz, verdiğimiz yetkiyi de mutlaka sorumluluk altına aldıracağız. Yönetim kurulumuzdaki birçok arkadaşımız bölgelerindeki oda ve birliklerde de görev yapmaktadır. Önümüzdeki dönemde üst çatı kuruluşları ile önemli ölçüde işbirliklerimiz olacak.  Başta belediyeler olmak üzere yerel yönetimlerle  işbirliğimizi artıracağız. İhracattaki bu gerilemeyi birlikte aşacağız. Birlikte hareket etme kültürünü geliştirmek zorundayız. Derneklerimiz olarak “Biz” olduk ve birçok şeyi başardık. Bu başarı sorumluluk  duygumuzu daha da artırdı. Bu ülke ve bu sektör bizim. Üretmeye ve birlikte bu sorumluluğu taşımaya devam edeceğiz.”

MHGF 2. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün ise Hüseyin Öztürk başkanlığındaki 3. Dönem Yönetim Kurulununun çok önemli görevler yaptığını ve başarılara imza attığını belirterek, “Görev zor ama yeni dönemde de başarıyla yerine getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

MHGF’nin finansta çözüm ortaklarından Halkbank’ın KOBİ Krediler Dairesi Başkanı Ünsal Uysal ise, her zaman üretenin yanında olduklarını belirterek yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

TÜYAP Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütlerinin güçlenmesinin, ülkelerin gelişmişlik ölçeğinde, demokrasilerinin olgunlaşmasında önemli bir kavram olduğuna dikkat çekerek, “Bugün bunun güzel bir örneğini yaşadığımızı düşünüyorum. 23 derneğin bir araya gelip, güçlerini birleştirmesi ve 7 bin 500 üyenin ortak sesi haline gelmesi gerçekten çok önemli” diye kaydetti. 

MHGF Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

  • Hüseyin Öztürk ÇSD (Başkan)
  • Mukadder Özden EGSD (Başkan Yardımcısı)
  • Osman Ege KYSD (Başkan Yardımcısı)
  • Bahri Özdinç TİGSAD (Başkan Yardımcısı)
  • Mukaddes Başkaya DETGİS (Başkan Yardımcısı)
  • Metin Çetinkaya İNSAD (Başkan Yardımcısı)
  • Mustafa Balkuv TRİSAD (Sayman)
  • Ragıp Aras AGSD
  • Mehmet Haskaya ADGSD
  • Osman Sait Günteki KYSD (Genel Sekreter)
  • Şevket Cihan EGE AYSAD
  • Müin Altın İNDER
  • Prof. Dr. Esin Sarıoğl TEMKA

 

Devamı..