IFEXPO IS AT TÜYAP AGAIN WITH ITS UPDATED SCOPE!

IFEXPO IS AT TÜYAP AGAIN WITH ITS UPDATED SCOPE!

With the goal of bringing together a wide selection of products including outerwear, underwear, fabrics, subsidiary industry and accessories, shoes and leather with purchasing teams of global ready-to-wear clothing brands and chain stores, the fair also aims to increase Turkey's exports. 

The Target is to Create New Markets and New Exporters

Organized with the intention of finding new markets for Turkey as a global supply center and to create exporters, it is believed that the IFEXPO Fair will fill the large gap in the ready-to-wear industry of Turkey, the 7th biggest ready-to-wear clothing supplier in the world.

Manufacturers from all around Turkey are at this Fair

The IFEXPO 14th Istanbul International Outerwear, Tricot, Lingerie, Hosiery, Denim, Sportswear, Evening Gowns, Woven Fabrics, Knitted Fabrics, Technical Fabrics, Apparel Subsidiary Industry and Accessories Fair is organized with the participation of ready-to-wear clothing companies throughout Turkey. In addition to increasing Turkey’s ready-to-wear clothing exports, the fair also aims to introduce new players of the industry to the world.

In this era where the purchasing trends of the industry are changing, where proximity to the market has become the most important factor, Turkey, with its production capacity, high quality and quick delivery, has the potential to become a supply center for global brands, especially those based in Europe. The IFEXPO Fair continues to book stands for the companies that want to benefit from this potential and get into international markets.If you wish to participate in the IFEXPO Fair with a stand, please contact our project team at http://ifexpo.com/en/show-team

Devamı..
İFEXPO FUARI YENİLENEN KAPSAMIYLA YENİDEN TÜYAP’TA!

İFEXPO FUARI YENİLENEN KAPSAMIYLA YENİDEN TÜYAP’TA!

Dış giyimden iç giyime, kumaştan yan sanayi ve aksesuara, ayakkabıdan deriye kadar uzanan geniş ürün yelpazesini global hazır giyim markaları ve zincir mağazaların satın alma yetkilileri ile buluşturma amacıyla yola çıkılan fuar, ülke ihracatına da ivme kazandırmayı amaçlıyor.

Hedef; Yeni Pazarlar ve Yeni İhracatçı Kurumlar Yaratmak

Türkiye’nin küresel tedarik merkezi olarak yeni pazarlar bulmak ve ihracatçı kurumlar yaratmak amacı ile düzenlenen İfexpo Fuarı’nın, dünyanın 7.büyük hazır giyim tedarikçisi Türkiye’nin hazır giyimdeki büyük boşluğunu dolduracağına inanılıyor.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Üreticiler Bu Fuarda

İfexpo- 14. Uluslararası İstanbul Dış Giyim, Triko, İç Giyim, Çorap, Denim, Spor Giyim, Abiye Giyim, Dokuma, Örme ve Teknik Kumaşlar, Konfeksiyon Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı, Türkiye’nin dört bir yanındaki hazır giyim firmalarının katılımı ile gerçekleştiriliyor. Fuar, ülkemiz hazır giyim ihracatına ivme kazandırmanın yanında, sektördeki yeni oyuncuları dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Sektörün satın alma eğilimlerinin değiştiği , pazara yakınlığın en önemli kriter haline geldiği dönemde, üretim kapasitesi, kalite ve hızlı teslim gibi özellikleriyle Türkiye, özellikle Avrupa merkezli global markalar için tedarik merkezi olma potansiyeli taşıyor. İfexpo Fuarı, bu potansiyeli değerlendirmek ve uluslararası pazarlara açılmak isteyen firmalara stant rezervasyonlarını yapmaya devam ediyor. Sizler de İfexpo Fuarı’na stantlı katılım sağlamak istiyorsanız proje ekibimizle irtibata geçebilirsiniz.http://ifexpo.com/fuar-proje-ekibi

Devamı..
İFEXPO Fuarı’nın Anadolu tanıtımı Diyarbakır’dan başladı

İFEXPO Fuarı’nın Anadolu tanıtımı Diyarbakır’dan başladı

Dünyanın 7. Büyük hazır giyim üreticisi Türkiye’nin tüm branşları içeren karma hazır giyim fuarı eksikliğini gidermek ve Anadolu’dan yeni ihracatçı firmaları kazandırarak, sektörün ihracatını artırmak amacıyla 10-13 Temmuz 2019 tarihleri arasında TÜYAP ile işbirliğinde İFEXPO Fuarı düzenleniyor. Sektöre önemli katkı sağlaması beklenen İFEXPO Hazır Giyim Fuarı’nın Anadolu’daki ilk tanıtım toplantısı GÜNTİAD’ın ev sahipliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla Diyarbakır’da gerçekleşti.

 

“Fuarlar pazarlamanın en önemli vitrinidir”
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Başkanı Hüseyin Öztürk toplantıda yaptığı konuşmaya Anadolu’da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek başladı. Türkiye’nin doğusu ile batısını buluşturduklarını belirten Öztürk, Adıyaman, Şanlıurfa, Iğdır, Van ve Mardin’de bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi verdi. Pazarlamada en önemli vitrinin fuarlar olduğuna dikkat çeken MHGF Başkanı, “Dünyada hazır giyimde 7. Büyük üretici olan Türkiye’nin küresel pastadan aldığı pay yalnızca yüzde 3,4. İhracatı artıracaksak yeni oyuncuların sayısını artırmamız gerekiyor. Bunun da yolu Anadolu’dur” diye konuştu. Anadolu’da yatırımların desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, hazır giyimin en düşük yatırım maliyeti ile en fazla istihdam sağlayan sektör olduğuna dikkat çekti ve “Üreten her bölgeyi desteklememiz, desteklediğimiz her üreticiyi de ihracata zorlamamız, ihracatçı sayısını artırmamız gerek” dedi. İFEXPO Fuarı’nın tanıtımını Diyarbakır’dan başlatmalarının hem bölge, hem sektör açısından anlamlı olduğunu belirten Öztürk, yereldeki ticaret ve sanayi odaları, KOBGEB ve kalkınma ajansı gibi kuruluşların desteklerinin önemli olduğunu kaydetti.

 

“Ortadoğu’ya yakın ve yerelde güçlüyüz” 

Novotel Diyarbakır’daki toplantının açılış konuşmasını yapan GÜNTİAD Başkanı İhsan Uğurlu, İstanbul’da ya da başka yerlerde fuara katılmanın dışında Diyarbakır’da da hazır giyim fuarı yapmak istediklerini söyleyerek, hem Ortadoğu’ya yakın olduklarını, hem de yerelde de güçlü olduklarını belirtti. 

 

“Diyarbakır pamuk kenti”

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, OSB hakkında bilgi verdikten sonra Diyarbakır’ın pamuk kenti olduğunu ama buna rağmen henüz tekstil kenti olamadığını ifade ederek, bu sektörün artı değere dönüştürülerek Diyarbakır’a verilmesi gerektiğini belirtti.

 

“Şehirlerin ruhuna uygun sektörler seçilmeli”

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, kentlerin gelişimi için sanayinin önemli olduğunu ama bu sektörlerin de şehirlerin ruhuna uygun olarak seçilmesi gerektiğini ifade ederek, aksi takdirde seçilen yanlış sektörün daha sonra sıkıntılar doğurabileceğini belirtti. Kaya, her şehrin farklı bir sektör önceliği olduğunu, Diyarbakır’ın birçok sektöre açık olduğunu vurguladı.


Kaya, Diyarbakır’da kamu kuruluşları ve STK’larla ortak bir aklın oluştuğu, birlikte işlerin yapıldığını söyleyerek tekstil alanında da DTSO’nun her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu belirtti. Kaya, oluşturulan Tekstil OSB’nin doluluk oranın istedikleri seviyeye geldiğini, bunda paydaşlarının emeklerinin olduğunu ifade etti. Kaya, son olarak Diyarbakır’ı fuar üssü yapmak istediklerinin altını çizdi.

 

İFEXPO tanıtımı nedeniyle Diyarbakır’a gelen MHGF Heyeti, OSB’de tekstil ve hazır giyim firmalarında incelemelerde de bulundu. 

Devamı..
Hazır giyimciler mevcut pazarlarda büyüyecekler

Hazır giyimciler mevcut pazarlarda büyüyecekler

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun (MHGF) Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ev sahipliğinde Seferihisar’da gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında, yeni projeler konuşulurken, sektöre ve ülkeye katkı sağlamak için 10-13 Temmuz 2019 tarihinde ilk kez düzenlenecek IFEXPO Fuarı’na da destek çağrısı yapıldı. 

 

Yaşanan ekonomik sorunlardan çıkış yollarının da masaya yatırıldığı toplantıda, TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Şükrü Ünlütürk ise moda ve hazır giyim sektörü hakkında değerlendirme yaptı. KOBİ’lerin stratejik hedefler belirleyip, fasonculuktan kurtulmaları gerektiğine işaret eden Ünlütürk, ihracatta her alanda katma değerin artırılmasından başka çarenin olmadığını söyledi. 

 

Avrupa’ya ihracat artırılacak 

Hazır giyim ve moda sektörünün 450 milyar dolarlık dünya pazarından 16-17 milyar dolar pay alabildiğini ifade eden MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk ise 450 milyar dolarlık dünya pazarında, jeopolitik konumunun avantajlarına rağmen Türkiye’nin 17 milyar dolarlık bir seviyede kalmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Yeni pazar hedefinden ziyade ihracata yeni oyuncular katılması gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Sektörde kümelenmenin sağladığı şehirlerde, yetkili kanaat önderlerine, federasyon, dernek gibi sivil toplum kuruluşlarına çok görev düşüyor. Avrupa önemli bir Pazar. Avrupa’nın avantajlarımızdan kaynaklı tekstil ürünlerinin yüzde 20’sini Türkiye’den ithal etmesi gerekirken bu rakam 11.7 seviyesinde. Dünyada yedinci olmamıza rağmen 450 milyar dolardan aldığımız pay yüzde 3.4 dolayında. Bu bizim ne kadar yol alabileceğimizin, çarpan etkisinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Burada sınır koymadan mevcut istihdamı eski üretim mantığıyla ikiye katladığımızda ihracatımız artacaktır” diye konuştu.

 

İhracatçı firma seferberliği 

Batman, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Van gibi özellikle doğu ve güneydoğuda kümelenme sağlayıp bugün iç pazarda belli bir kapasiteye ulaşan firmaları, ihracatta da iyi bir aktör olması için çaba gösterdiklerini vurgulayan Öztürk, Türkiye’nin üretim, istihdam, ihracat üçgeninden vazgeçmemesi gerektiğini ifade etti. Yatırımda en önemli ve en ucuz sektörün hazır giyim olduğunu iddia ettiklerini söyleyen Öztürk, “Eğer biz bu ülkede samimiyeti ve iletişimi doğru kurarsak, gerçek anlamdaki ihtiyaçlara odaklanan, söylediğini yapan bir ülke haline gelirsek kaynaklarımızla bugün yaşadıklarımızın çok daha üzerinde bir performans göstereceğimizi düşünüyorum. Hazır giyimde azar azar biriktirdiğimiz ciddi bir ‘know-how’ var. Bu birikimi sağlayanların birçoğu birinci kuşaktır. Hazır giyim, emek yoğun bir sektördür. Gönderdiğimiz ürünün her aşamasında bir emek var. Birçok yuvanın oluşmasında da bu sektörün önemli rolü var. Buna sahip çıkmamız lazım. Çünkü üretimden vazgeçtiğimizde Türkiye’nin toparlanma şansı mümkün olmayabilir. Bu sektörün ülke olarak kıymetini bilmemiz gerekiyor” dedi.

 

Yeni Fuar ivme kazandıracak

Neredeyse 15 yıldır hazır giyimde tedarikçi konumunda dünyada yedinci sırada yer alan Türkiye’nin, kendi coğrafyasında karma hazır giyim fuarının olmaması çok acı verici olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Bu fuarı 10-13 Temmuz’da gerçekleştirmek istiyoruz. Sektörün bu konuda ciddi bir talebi, Türkiye’nin de böyle bir fuara ihtiyacı var. Bu fuar sektöre de ivme kazandıracak” diye konuştu.

 

İşgücü ve tasarım sorunu 

EGSD’nin de kurucuları arasında yer aldığı MHGF’nin toplantısına İzmir’de ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, 30 sektörel sivil toplum kuruluşunun üye olduğu federasyonun etkin çalışmalar yaptığını söyledi. Türkiye’de birçok sorun olduğunu ancak sektörün en büyük sorununun eğitimli işgücü eksikliği olduğuna dikkat çeken Abay, “Ne yazık ki bu sorun ülkemizde hemen hemen tüm sektörlerin sorunu. Şirketler ve kurumlar kendilerince bu soruna çözüm üretmekle birlikte, bu çok yetersiz kalıyor. Bu konuda ortak akılla stratejik bir yol haritası belirlenerek çözümler üretilmeli. Ayrıca tasarım konusu da sektörümüz açısından çok önemli. Firmalar sıkı bir işbirliği yaparak kendi tasarımlarını global pazara sunmalı ve katma değeri artırırken, ülkenin de adını bu şekilde dünyaya duyurmalıdır” dedi.

Devamı..